FUNMAT PRO 410

FUNMAT PRO 410 är en 3D-skrivare framtagen för industriellt bruk med stöd för funktionella högprestanda-material som PEEK, PEKK, PPSU och ULTEM med flera material. FUNMAT PRO 410 riktar sig till tillverkande företag och utvecklingsavdelningar och speciellt till dem som även har behov av material med de mer avancerade egenskaper som PEEK och ULTEM har.

FUNMAT PRO 410 är framtagen för industriellt bruk inom AM (Additive Manufactoring) och riktar sig till tillverkande företag och utvecklingsavdelningar och speciellt de som har behov av funktionella högprestanda-material som PEEK och ULTEM. 3D-skrivaren har dubbla, vattenkylda extruders med en temperatur upp till 500C och en stor uppvärmd byggkammare och byggplatta.
Användarvänlig mjukvara (slizer) med stöd för olika material och möjlighet att spara utskriftsprofiler. Mjukvara för att starta och övervaka utskrifter över nätverk gör denna 3D-skrivare från Intamsys effektiv att använda för både prototypframtagning och produktion.
Det går att skriva ut med PLA, ABS, Polycarbonat, kolfiberarmerad Nylon, PEEK, PEKK, PPSU, ULTEM med flera material. 3D-skrivaren har Open Source material och är inte låst till tillverkarens materialutbud vilket öppnar upp för ett omfattande utbud av olika utskriftsmaterial förutom att kostnaderna hålls nere. För att maskinen ska vara så användarvänlig som möjligt är den försedd med flera system som underlättar användning som automatisk nivåjustering av den keramiska byggplattan, återställning vid strömavbrott, autocleaning station, info om avbrott vid stopp i materialmatning, avkänning om stopp vid nozzle och en 7 tum touch screen för manövrering. Ett separat tempererat utrymme i printern  för materialet  minskar risken fukt. Här finns givare för temp, fukthalt och filamentvikt. Printern har anslutning via WiFi, LAN ethernet, USB-minne och USB-kabel.

  • Volym byggkammare: 305x305x406 mm.
  • Uppvärmd byggkammare upp till 90°C.
  • Uppvärmd keramisk byggplatta upp till 160°C.
  • Högtemperatur noozle upp till 500°C.
  • Automatisk rengöring av nozzlar.
  • "Smartdualnozzle" system där nozzlarna kan röra sig relativt varandra i Z-led för bättre frigång till byggmaterialet.
  • 220 volt/ 15 amp.

Tekniska specifikationer - FUNMAT PRO 410

 Teknik FFF Dual extruder
 Byggkammare 305 x 305x 406mm
 Munstycksdiameter 0,4 - 0,6mm
 Tråddiameter 1,75mm
 Utskriftsmaterial PEEK, ULTEM, PPSU, PC, ABS, PLA, NYLON, TPU mfl.
 Lagertj. 0,05 - 0,3mm
 Mjukvara Intamsuite
 Mekanisk  upplösning X-Y 0,016mm
 Mekanisk upplösning Z 0,0016mm
 MAX TEMP  
 Byggplatta  160°C
 Byggkammare   90°C
 Extruder  500°CInstallationsmiljö Funmat PRO 410:

-stabil underlag.
-15 amp säkring.
-lokal utan större temperatursvängningar.
-beroende på använt utskriftsmaterial kan bra ventilation behövas.
-plats att förvara utskriftsmaterial (filament) med möjlighet att torka detta.
-printern har låg ljudnivå och stör inte mycket.

 

 

 

Med PEEK går det att ersätta aluminium i många fall. Dessutom är beredningen enkel även på avancerade geometrier. Utskrivna detaljer kan optimeras på ett helt annat sätt än vad som är praktiskt möjligt med gjut och CNC fräsningsteknik.

Uppvärmd byggplatta och uppvärmd byggkammare minskar risken för problem med warpning/ deformation.

För mer detaljer eller offert välkommen att kontakta oss på: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring 08-110 117

Additiva AB  08-100 117  info@additiva.se   Privacy-personuppgiftlagring