FUNMAT PRO 410

FUNMAT PRO 410 är en 3D-skrivare framtagen för industriellt bruk med stöd för funktionella högprestanda-material som PEEK, PEKK, PPSU och ULTEM med flera material. FUNMAT PRO 410 riktar sig till tillverkande företag och utvecklingsavdelningar och speciellt till dem som även har behov av material med de mer avancerade egenskaper som PEEK och ULTEM har.

FUNMAT PRO 410 är framtagen för industriellt bruk inom AM (Additive Manufactoring) och riktar sig till tillverkande företag och utvecklingsavdelningar och speciellt de som har behov av funktionella högprestanda-material som PEEK och ULTEM. 3D-skrivaren har dubbla, vattenkylda extruders med en temperatur upp till 450C och en stor uppvärmd byggkammare och stöd för populära Simplify3D och Cura vilket gör denna 3dskrivare från Intamsys effektiv att använda för både prototypframtagning och produktion där det går att använda ABS, Polycarbonat, kolfiberarmerad Nylon, PEEK, PEKK, PPSU, ULTEM med flera material. 3D-skrivaren har Open Source material och är inte låst till tillverkarens materialutbud.

För att maskinen ska vara så användarvänlig som möjligt är den försedd med flera system som underlättar användning som automatisk nivåjustering av den keramiska byggplattan, återställning vid strömavbrott, autocleaning station, info om avbrott vid stopp i materialmatning och en 7 tum touch screen för manövrering. Ett separat tempererat utrymme för materialet finns för att minska fukt som kan påverka utskriftskvaliten. Printern har anslutning via WiFi, USB-minne och USB-kabel.

  • Volym byggkammare: 305x305x406 mm
  • Uppvärmd byggkammare upp till 90°C
  • Uppvärmd keramisk byggplatta upp till 160°C
  • Högtemperatur noozle upp till 500°C
  • "Smartdualnozzle" system där support och partmaterial-nozzlar kan röra sig relativt varandra i Z-led för bättre frigång till byggmaterialet.
  • 220 volt/ 15 amp.

Tekniska specifikationer - FUNMAT PRO 410

 Teknik FFF
 Byggkammare 305 x 305x 406mm
 Munstycksdiameter 0,25 > 1,2mm
 Tråddiameter 1,75mm
 Utskriftsmaterial PEEK, ULTEM, PEI, POM-C, PC, ABS, PLA, NYLON, TPU mfl.
 Lagertj. 0,05 - 0,3mm
 Material Från tillverkaren eller annan leverantör
 Mjukvara Intamsys, Simplify3D eller Cura
 Mekanisk upplösning X-Y 0,016mm
 Mekanisk upplösning Z 0,0016mm
 MAX TEMP  
 Byggplatta  160°C
 Byggkammare   90°C
 Extruder  500°CMed PEEK går det att ersätta aluminium i många fall. Dessutom är beredningen enkel även på avancerade geometrier. Utskrivna detaljer kan optimeras på ett helt annat sätt än vad som är praktiskt möjligt med gjut och CNC fräsningsteknik.

Uppvärmd byggplatta och uppvärmd byggkammare minskar risken för problem med warpning/ deformation.

För mer detaljer eller offert välkommen att kontakta oss på: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring 08-110 117

Additiva AB  08-100 117  info@additiva.se   Privacy-personuppgiftlagring