FUNMAT HT ENHANCED
är framtagen för funktionella högprestanda-material som PEEK och ULTEM.

Denna multimaterial 3D-skrivare är konstruerad i värmeisolerad metall och byggd för att skriva ut högprestanda material som PEEK, ULTEM, PEKK och PPSU med uppvärmd byggplatta, uppvärmd byggkammare och en extruder som klarar upp till 450C.
Dessa avancerade material ger riktigt starka och tåliga utskrifter som i många fall kan ersätta t.ex CNC-fräst aluminium. Användare kan ta fram funktionella detaljer av industrikvalitet med stor geometrifrihet. Skriver också ut mer traditionella, normaltemperatur-material som t.ex ABS, PLA, Nylon, kolfiberarmerade termoplaster.

Användarvänlig touchscreen i färg med hög precision gör Funmat HT Enhanced lättanvänd. Som mjukvara stöds utöver Intamsys egna slizer IntamSuite även Simplify3D och Cura.

"Open Soure" gör det möjligt att använda material från valfri tillverkare vilket ger ett stort utbud på material med en mängd olika egenskaper.

Tekniska specifikationer - FUNMAT HT ENHANCED

 Teknik FFF
 Byggkammare 260 x 260 x 260mm
 Munstycksdiameter 0,4mm (0,25-0,8)
 Nozzlar 1st
 Tråddiameter 1,75mm
 Utskriftsmaterial PEEK, ULTEM, POM-C, PC, ABS, PLA, NYLON, TPU mfl.
 Lagertj. 0,05 - 0,3mm
 Positionerings-
 noggranhet
XY 0,025mm
Z 0,0025mm
 Material Från tillverkare eller annan leverantör
 Mjukvara IntamSuite, Simplify3D eller Cura
 MAX TEMP  
 Byggplatta   90°C
 Byggkammare  160°C
 Extruder  450°C

Med PEEK går det att ersätta aluminium i många fall. Dessutom är det ingen beredning att tala om även på väldigt avancerade geometrier. FUNMAT HT ENHANCED kan skriva ut detaljer som inte går att CNC-fräsa till rimlig kostnad överhuvudtaget.

Med en 3D-skrivare kan användare t.ex skriva ut en hel sammanställning som en enda enskild part. Slipp därmed ihopmonteringen och det arbete och felkällor som detta medför.


Additiva AB  08-100 117  info@additiva.se   Privacy-personuppgiftlagring